All times are UTC + 2 hoursForum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 15 posts ] 
Author Message
 Post subject: Победителят в Конкурс - "Типаж" 2
PostPosted: Fri Nov 11, 2011 8:30 pm 
Offline
администратор
User avatar

Joined: Jun 19, 2003
Posts: 2156
Location: София
От името на Тера Комюникейшънс АД:
Тера Комюникейшънс АД благодари на участниците, които се включиха в осъществяването на тази наша идея - Конкурс за 3D герой. Щастливи и изумени сме от факта, че в България има толкова талантливи и креативни хора, които надминаха очакванията ни и дори ни накраха да се замислим за следващ подобен проект с вас.
Героят, на който се спряхме ни плени със смешната комбинация на визиране на представители от най-висшия ешалон на властта с най-долните пластове на социалната утайка.
Честито на Бат Добри и неговия създател nikohard! =D> =D> =D>

_________________
My Website


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: Победителят в Конкурс - "Типаж" 2
PostPosted: Fri Nov 11, 2011 8:31 pm 
Offline
администратор
User avatar

Joined: Jun 19, 2003
Posts: 2156
Location: София
Моля победителят да ми изпрати на лична бележка или e-mail:oorka@yahoo.com двете си имена, телефон и и-мейл, на които Тера Комюникейшънс АД могат да се свържат с него.

_________________
My Website


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: Победителят в Конкурс - "Типаж" 2
PostPosted: Mon Nov 14, 2011 10:14 am 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: May 17, 2005
Posts: 1329
Location: София
Очакван резултат.
Честито на победителите, много стабилен персонаж!

Някаква идея за какво ще го използват и къде ще го видим?

_________________
Although the voices aren`t real, they have some pretty good ideas...


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: Победителят в Конкурс - "Типаж" 2
PostPosted: Tue Nov 15, 2011 11:19 pm 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Apr 13, 2004
Posts: 1050
Малко се чудих дали да пиша или не, но явно след като четете това значи ...съм писал. Всъщност може и да не го четете, защото сигурно няма да ви хареса, но ....нали ме познавате - това, че няма да ви хареса не значи, че аз няма да го напиша. Така, че ако искате да прочетете нещо което няма да ви хареса ....четете по-надолу.

- Първо победилата работа.
За пореден път се потвърждава теорията, че когато на едни клиенти им представиш 5 неща и сред тях има ...лайно, има голям шанс те да изберат ...лайно. След това, това ...лайно започваме да го гледаме на сам там и хората започват да му се възмущават. Възмущавайки му се обаче, това ...лайно става ....популярно лайно и хората които са го избрали, остават доволни от избора си на ...лайно. И така следващия път, те пак ще предпочетат да изберат ...лайно, нещо повече - те ще търсят ...лайно, защото знаят, от опит, че ...лайното в бг става по-популярно от всичко друго. И така кръга се затваря. Така че, честито на победителя.

Моля само колегата nikohard да не се обижда мигновенно, а да види какво съм написал. Не са лични упреки това.

- А сега нещо друго, което май се отнася за всички работи.
До.... колкото си спомням изискванията на конкурса, всяко предложение трябваше да има поне 4 картинки. Някаква преспективна гледна точка, front, left/right и wireframe изгледи. Напълно нормални изисквания, предвид, че в крайна сметка това е конкурс за 3д модел. За съжаление обаче, поради изобщо необясними за мен причини, на 3 от 5те предложения, тези неща липсват. Чудя се, защо? Как се преценява и от кого, без wireframe, определено човече дали е моделирано както трябва за да става за анимация? Още повече, че както казах, това е конкурс за 3д модел с изрично изискване за wireframe.

Така, от една страна, на никой не му е ясно, как аджеба изглежда модела на човечето? И от друга страна, как тези които не са изпълнили условията на конкурса всъщност участват в него?

Получава се всъщност..... ...условията са си условия, ама ние ще правим каквото си искаме и ще ги спазваме ако искаме. БГ работа... тъжна работа и определено тъпо отношение спрямо тези които са прочели условията и са ги спазили. Но на мен ми е интересно и определено настоявам да видя wireframe-мовете все пак...

- И накрая, за масираното участие в конкурса.
Голям конкурс се получи. Само за ....4 месеца, цели ...3ма човека взеха участие. Което съм сигурен, че доста ще стимулира организирането на следващи такива конкурси. И понеже за да не се повтарям.... дирекно ще копирам - БГ работа... тъжна работа и определено тъпо отношение...

_________________
Mihail Popov


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: Победителят в Конкурс - "Типаж" 2
PostPosted: Wed Nov 16, 2011 1:28 am 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Apr 21, 2005
Posts: 1401
Location: СЗ-Сф
Bethoven wrote:
Малко се чудих дали да пиша или не, но явно след като четете това значи ...съм писал. Всъщност може и да не го четете, защото сигурно няма да ви хареса, но ....нали ме познавате - това, че няма да ви хареса не значи, че аз няма да го напиша.


ДЗЪН!!! брейндемидж ъчийвмънт +10... чизъс... !!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Малко се чудих дали да пиша или не, но се чудих изключително малко и в случай че сте слепи да видите изписаното по-долу като петно текст - добре е да знаете че съм писал :lol: :lol: :lol: . Надявам се да не ви е дразнещо, а дали конкретно на Бетонения ще му хареса - не ми дреме :lol: . Ако иска - да чете, този пост е насочен към него. 8)
Първо за победилата работа - в пъти по-креативна е, с по-готин концепт, с повече разработка и усещане за персонаж - от работата на автора на горната критика. Победилата работа не е лайно. Ако авторът на критиката не вярва - ще помоля същия да прегледа някой от кратките филми на Томек Бегински, в които подобни персонажи има, и които и съответните награди си имат. Сешсе ;)

по втората забележка. Да - Нико Твърд не е спазил някои от събмит правилата. Голямата работа че не сме му видели уаиърфрейм. Точно се сещам че за подобен модел е необходим час-два с топогън за изработка на перфектното лоуполи и нормал. Проблем? 8)

моделът спечели поради качества, които всички виждат. Които моделът на автора на горната критика НЕ притежава. Пък нищо че Бетончето се напъна и цял тюториъл ни направи да ни покаже как се моделира в макс. Браво дет' се вика, ама конкурсът беше за персонаж, а не за тюториъли за поли-моделинг. :D :D :D

последно - по количеството учасници. Еми да - малко са. Да - тук съм склонен да се съглася с Б. Но не съм съгласен че това е някаква убер-дупер голямата трагедия. Просто едно че хората са заринати с работа и като се приберат вкъщи точно им е през шланга да правят неща за конкурси, а второ че тридебъг е крайно неизвестен форум, не е като в графила да изплющиш конкурс за ФЕЖ... (макар че тя па графила една извесна е станала напоследък...) до последно много мои колеги изобщо не знаеха за тоя конкурс, просто щото не знаят както е 3дбъг и други бг-форуми. Сори.

оттам насетне Б - пожелавам ти да се научиш по-леко да губиш. Премай ги креативно нещата, като не ти одобряват персонажите - това е добър стимул да се научиш да правиш по-добри персонажи. Поздрави и успехи, "надъхай се". :D

_________________
брадато българче. с пушка. автоматична.


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: Победителят в Конкурс - "Типаж" 2
PostPosted: Wed Nov 16, 2011 3:21 am 
Offline
модератор
User avatar

Joined: Oct 25, 2004
Posts: 772
Location: с. Косталево /Врачанско/
честито на nikohard бат добри е луд просто :-D


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: Победителят в Конкурс - "Типаж" 2
PostPosted: Wed Nov 16, 2011 5:09 am 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Apr 13, 2004
Posts: 1050
Мхм, ок.

Багински казваш. Еми.. щом казваш. Я ги покажи тези неща за които говориш да ги ви дим, да сравним? Офф айде аз...

ImageImage

Нещо... не виждам да има излъчването на марков селянин с поник и гащи до седата на гъза. Аааааа сетих се! Това е от онези примери дето - "Ето като онова, ама няма нищо общо". Добра логика. Пречупена към 800 пъти през бг чалга призма, ама е добра логика. И това със наградите също е добра логика. Гениално. Как от Пиксар не са се сетили да правят такива работи не знам. Трябва да им пишеш и да им пратиш този модел, за да видят къде им е грешката през всичките тези години.

Само плс... добавете един хубав ланец, че това просто липсва.

Мерси за комплимента. Найстина, сериозно, комплимента ми хареса. Смятам, че е много добре и успокоително за мен, че моите предложения нямат грам от качествата на Дробо. Добре го каза.

Ааа... piker ти кой беше бтю? Ааааа да! Един от публиката, дето за 4 месеца и половина не намери ...сумарно 1 ден да направи нещо? Егати заетоста, дори и през летните месеци, сте заети на фуул. Ми... че вие хора трябва да сте милионери бе. Мхм. Голяма заетост. Интересно ако наградката беше обаче 10к... лелей... цялата тази заетост щеше така...малко да се позпари. Нали... заети сме, но за 10к все ще намерим малко време...

Мда. Интересна логика и за условията за конкурса. Типично бг тъжна логика както написах. Ама така е, като няма железни правила, които ако не се спазват - довиждане - никои за 5 стотинки няма да ги зачита. Но... то няма и как иначе. Ако трябваше да се спазват условията, този конкурс трябваше да има 2 участия вместо 5. Което е смешно... и тъжно. Пожелавам ви, да продължавате така да спазвате условията на конкурсите в които участвате. Така.... по лична преценка дали ги преценявате дали са важни. Само дето там ще ви отсвират директно, просто защото има още 50 участника коита са ок с условията. Тук... понеже няма никакви участници... следователно няма и условия.

piker, конкурса е за персонаж, а не за лоу-поли, ок?

_________________
Mihail Popov


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: Победителят в Конкурс - "Типаж" 2
PostPosted: Wed Nov 16, 2011 6:45 am 
Offline
потребител
User avatar

Joined: Sep 14, 2011
Posts: 11
За да продължим да бягаме от добрия тон, ще кажа и аз няколко мъдри слова:).
Бат Бетовене, знаем, че си мноо добър, знаем, че работиш за големи фирми и с големи бюджети, знаем, че си специалист в моделкане, рендване, анимиране, моушъни, правил си клипове и тн. Тва всички го знаем. Знаем, че ти трябваше да спечелиш.
Обаче баш със прокажено куче със странен костюм...оппа, наденица де (която на теория не звучи много зле, ама с тия крайници...човееек )... и някакво многоръко подобие на телетъбис (което междудругото наистина има потенциал повече от прокаж...ъъ..наденицата де), щеше да е чудо някак.
Това, че не съм сложил уайъри, верно, моя грешка признавам си чистосърдечно ш я поправя по-късно днес. Това, че нямам особено идея как се рендва и тн, ясно. Ама и двата ми персонажа, ще кажа леко нескромно са малко или много по-добре концептуално от твоите.
Можеби хората това са търсили, знам ли.

И моля да не се обиждаш мигновено, не, че донякъде не са лични упреки, ама поне не са към професионализма ти, ами са към тебе като човек :).


Top
  Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Победителят в Конкурс - "Типаж" 2
PostPosted: Wed Nov 16, 2011 10:24 am 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Apr 13, 2004
Posts: 1050
Хм... nikohard добро изказване! Не найстина. Добре си ги казал нещата.

Хората... това... са... търсили.

И аз това казах, по-горе, но по-описателно с използване на думата лайно. В случая, дебел и грозен селянин. "от най-висшия ешалон на властта с най-долните пластове на социалната утайка". Е й? Това ли е което искаме да се виждаме на горе на долу? Най-лошото от най-тъпото? Извинявай, но от теб съм виждал 3 човечета и те всички са в една под един знаменател, като концепти.

По-добре концептуално издържан... хм... добре. Тъй като героя трябва да се анимира, плс завърти му главата все едно се е обърнал на страни да видим какво ще стане? Или да погледне на горе? Или да се наведе на пред да вземе нещо от земята? Опс! Какво става? Нещо не си помислил за тези моменти.

Интересно, но изискването е например да може да танцува. Интересно... така както изглежда, на каква музика би му отивало да денси.. хм..? Концептуално както си го издържал, си му ограничил аудиторията на част от мъжете между 18 и 25 години и това е. Концептуално както си го издържал, този който ще трябва да го ригва за да го движи, ще те псува до пето коляно и ще се чуди, кои е решил, че това става за анимация всякаква. Тази трудност ще достигне сигурно и обратно до възложителя, щото те ще плащат. А те определено не искат да плащат много. Щом се изхитряват да пуснат конкурс за герой, нещо за което ако отидат в кое да е студио ще им е съвсем друга сметката, а пък няма да получат толкова предложения като на конкурс. Така че, ще им се свиди като, им се поиска повече защото е труден за ригване и анимиране. Изобщо все подробности които ....концептуално са все неиздържани.

Нещо друго. Така концептуално издържан, никоя рекламна рекламна агенция не би го взела. Камол и да го предложи на клиента си ако той отиде при нея и поиска 3д герои. Също и никое студио тук, срува ми се, не би предложило подобно нещо на клиент или рекламна агенция ако тя отиде и му каже, че иска 3д герой. Или се съмняваш в това?

Но както и да е. Врътни му главата, наведи го напред да вземе нещо от земята да го видим. А wireframe... не мога да повярвам, че казваш, че не знаеш как става... чизас. Най-лесния начин е просто printscreen от мах/мауа които директно да постнеш. Малко по-трудния вариант, е този printscreen да го наложиш върху рендера във фотошопа и да ги бленднеш. Още по-трудния вариант е да цъкнеш опцията на материала Wire и да пуснеш рендер...

_________________
Mihail Popov


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: Победителят в Конкурс - "Типаж" 2
PostPosted: Wed Nov 16, 2011 9:02 pm 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Jun 25, 2004
Posts: 16
Location: Sofia
Ok de ..........az vednuj na 5 godini da izpleshtia neshto ...........Zashto nikoi ne se zainteresuva ot "targeta" na firmata "iziskala" konkursa ..............v smisul ...........kakva stoka, kakuv target, kakvi % prodajbi , kakva vuzrastova i socialna grupa se goni.............az sum si malko tup ma - kogato stava vupros za reklama - arta niama NISHTO obshto .............ima stoka, nasochena kum opredelen tip potrebiteli i celta e da se goniat prodajbi ..................... pak kazvam - poneje sum si tup - spored men na ARTA miastoto mu e v galeriite - a ne po TV ....ta taka :) Otkakto Oorka go napravi tozi sait - vse gledam sporove - v koito niama kak da ima winner - prosto zashtoto hora govoriat za razlichni neshta i s razlichni ochi........be boga mi ....v reklamata vsichko e LAINO - Beti e prav tuka - samo edin primer - birata sus svireneto na kanap na pokriva ........BSP na poslednite izbori s gepenia klip ...........da produljavam li ?:)
Normalno e kogato ima 7 miliona potencialni potrebiteli v durjava v koiato ima "iavlenieto Painer" .........3D chara da e sus shkembe i potnik :) S kakvo drugo da e ?! S frak? Lol! :) Na men mi napravi neshto mnogo po-vajno vpechatlenie ..........a imenno - Oorka pishe: "Poneje niama dostatuchen interes kum konkursa.............." .......ia pomislete vsichkite na taia tema ............aide celuvki na vsichki :)
p.p. Alfred kato ART e the best osven tova - slamenite shapki i potnicite - .............mi tupi sa - samo lichno mnenie :) Ta za kakvo e spora ?:)


Top
  Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Победителят в Конкурс - "Типаж" 2
PostPosted: Wed Nov 16, 2011 9:18 pm 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Jun 25, 2004
Posts: 16
Location: Sofia
Hihi - i poneje si piivam ......se setih za edno neshto :) Kolko choveka v tozi forum znaiat kude e zala Bulgaria i kakvo ima v neia ?:) Hihihihihi:) A kolko Znaiat koi e Dechko Uzunuv?:) :) :) :)


Top
  Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Победителят в Конкурс - "Типаж" 2
PostPosted: Wed Nov 16, 2011 10:42 pm 
Offline
потребител
User avatar

Joined: Sep 14, 2011
Posts: 11
Днес гледах приключенията на Тин Тин в Арена Запад. Уникален филм междудругото, нечовешки реализъм на места. А преди филма видях това:

Image

coincidence?


Top
  Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Победителят в Конкурс - "Типаж" 2
PostPosted: Wed Nov 16, 2011 10:59 pm 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Apr 13, 2004
Posts: 1050
На мен Тинтин не ми допадна особено. Много ми беше като анимационна версия на Съкревището. Иначе определено си е филм за кино. Още повече, че върви по нашите кина повече от месец преди да излезне в Щатите и Канада.

Нико, е тази снимка е наистина(Поли виждашли, написах го правилно) в десятката. Не че има кои знае колко общо, ама човек, като се загледа досатъчно, винаги може да намери някакви прилики. Та къде точно е снимано?

_________________
Mihail Popov


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: Победителят в Конкурс - "Типаж" 2
PostPosted: Thu Nov 17, 2011 12:51 am 
Offline
потребител
User avatar

Joined: Mar 03, 2011
Posts: 54
Ако някой трябва да се чувства ощетен, то това е Alfred Hitchcock.
От друга страна, хората обявили конкурса, са тези които имат право да решават кое им харесва и ще си го откупят. Така че къде точно е трагедията не разбрах. Това е конкурс. Има победител и останали участници.


Top
  Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Победителят в Конкурс - "Типаж" 2
PostPosted: Wed Nov 23, 2011 2:10 pm 
Offline
потребител
User avatar

Joined: Jul 10, 2008
Posts: 194
Location: Bournemouth, UK/Варна/София
Наистина, изключително слабо решение от страна на възложителя. Ясен победител беше Онуфри от самото начало ... чизас !

(Чизас = Cheesus ?
Чудех се отначало, ама схванах, след като потърсих. )

Image

(освен ако не става дума за Сувег Чизас. Не знам кой е, но и той излиза в google)
Image

_________________
Remember, you're unique, just like everybody else.


Top
  Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 15 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
2002 - 2010 3DBG Network - All Rights Reserved!