All times are UTC + 2 hoursPost new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: 3D - Avatar Speeder
PostPosted: Thu Nov 28, 2013 2:17 pm 
Offline
потребител
User avatar

Joined: Aug 12, 2013
Posts: 15
Здравейте на всички. Състезанието е вече към края си, но както се казва - никога не е късно.
Бих искал да споделя, че това е второто състезание, в което участвам и съм доста развълнуван :)


Ето и моята работа в прогрес.
Наричам го "Аватар Спийдър"


Всичко започна с един скромен mood board.

Image

След вдъхновението от мууд борда и малко фантазия скицирах следващите 3 скици, които следователно използвах за референция при моделирането.

Image
Image
Image

Ето и първите стъпки в процеса на моделиране.
!!!NOTE!!! - В процеса на моделиране промених някои детайли в дизайна, като премахването на маската и др.

"WIP_01"
Image

"WIP_02"
Image

"WIP_03"
Image

"WIP_04"
Image

"WIP_05"
Image

"WIP_06"
Image

"WIP_07"
Image

"WIP_08"
Image

Коментари и съвети са добре дошли!
Успех!


Top
  Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: 3D - Avatar Speeder
PostPosted: Sun Dec 01, 2013 9:37 pm 
Offline
потребител
User avatar

Joined: Aug 12, 2013
Posts: 15
И така, накратко:

Име: Аватар Спийдър версия 01
Дизайн: Стоимен Митков Димитров
Всички права запазни: Стоимен Митков Димитров

Летящият мотор е наречен „Аватар Спийдър“ защото е способен да лети с изключително висока скорост и заради уникалната връзка между пилота и спийдъра. Това е първия по вида си спийдър, някога изработван. Изработен е от леки, но свърх здрави материяли, като титан, пластмаса, карбон и др. Теглото му е 563кг. и може да поеме до максимум 299кг. товар. Може да бъде управляван само от един пасажер (пилот), който е високо кфалифициран в областтна на летенето и летателните апарати. Максималната скорост е 599км/ч. Максималното разстояние, което може да излети е 1200км с един резервоар. Това е доказателство, че спийдърът не само е бърз, но и икономичен. Резервоарът е 35л. а горивото, с което моторът лети е авиационно гориво.

Представете си ако хорате караха спийдъри вместо мотори, коли или дори самолети, то Аватар Спийдъра ще бъде „Богати-то“ на спийдърите. Високо качествен, с уникален дизайн и много други предимства.

Размери:
- Дължина: 170см
- Ширина: 680см
- Височина 200см / седалка: 130см

Може да лети във почти всяка една околно среда с изключение на околна среда без гравитация и кислород. Не се препоръчва да бъде каран в мълненосна буря, защото материялите от които е изработен са високо проводими!

Базовия цвят на спийдъра е тъмно червен металик с бели кантове по повърхността на главния двигател, клрилата (носачите) и страничните двигатели. Модела може да бъде произведен още в различни цветови гами и комбинации.

За да бъде способен пилота да управлява мотора е нужно да облече специялна екипировка. Екипировката се състои от вятъро и водно остойчиви ботуши, панталони, яке, ръкавици и шлем. Екипът се изработва от еко материяли и в различни цветове и размери. Спийдъра не може да се управлява с обикновенни дрехи, защото специялната екипировка е изработена по невероятен начин за да може да се прикачи към седалката на мотора, което придава сихурност и допълнително удобство при каране.

Оправлява се с yoke (кормило), а за удобството на пилота е поставен високо качествен стъклен монитор пред самото кормило. Кормилото може да се регулира за да придаде максимално удобство при каране. Монитора е свързан с интелигентен борд компютър (Guide), до когото пилота има достъп чрез гласови команди с микрофна в шлема. Борд компютъра е изработен по начих, който не позволява на летателния апарат да се наклони на една страна не повече от 35 градуса по време на полет. Компютъра има сензори за температура на околната среда и на пилота, моментна скорост на летене, наличие на гориво в резервоара, скорост на вятъра, влажност, GPS и много други. Всичко това е възможно само и само със спецялния екип, който осигурява връзката между пилота и спийдъра.

Успешен полет се осъщесвява в две летателни фази. Първата е т.н. тейк оф фаза(take off phase), където спийдъра се издига на необходимата височина с помоща на двата странични двигателя без да се движи напред или назад. След, като височината е достигната борд компютъра уведомява пилота, че фаза две (флай фаза (fly phase)) може да бъде осъществена. Следователно след команда на пилота, главният двигател се включва в действие и двата странични двигателя автоматично се регулират за да позволят летенето напред.
Полет може също така да бъде осъществен само от двата странични двигателя, но не с висока скорост. Главната функция на страничните двигатели е да поддържат необходимата височина за нормален полет, за маневриране и да предоотвратяват преобръщане на спийдъра.

Спийдърът не може да бъде каран в нощно време. Причината е високата скорост и откритата „кабина“. Затова моделът няма светлини.
При полет трябва да се избягва летене на ниска височина с опасност за катастрофиране с високи обекти над повърхността на земята. Обикновенно във всяко начало на полет, борд компютъра предопреждава на каква височина трябва да се лети или е препочитано да се лети, според всички влияещи фактори на околната среда.

"FRONT-VIEW"
Image

"SIDE-VIEW"
Image

"TOP-VIEW"
Image

"PERSPECTIVE"

Image

Image

Image


Top
  Profile E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
2002 - 2010 3DBG Network - All Rights Reserved!