All times are UTC + 2 hoursPost new topic Reply to topic  [ 18 posts ] 
Author Message
 Post subject: 3DBG Network - Beta Launch !!!
PostPosted: Tue May 11, 2010 9:43 pm 
Offline
администратор
User avatar

Joined: Dec 28, 2002
Posts: 108
Location: Philadelphia
Image

Здравейте колеги и приятели,

След неколкократни отлагания, преди около година взехме решение да обновим вече остарeлия ни портал.
В процес на проучване, планиране и разработка, който започна в началото на месец октомври и след простото решение да направим малка интерактивна галерия и да я интегрираме с обновен форум се роди идеята да създадем цялостен портал - социална мрежа, който да обедини и затвори кръга на всички елементи, съпровождащи живота на креативни таланти и хора, които живеят в света на компютърната графика по организиран и най-съвременен начин.

Новият портал идва и с ново лого и име - 3DBG NETWORK, както и нов дизайн, изцяло преосмислен и лесен, с интуитивна навигация, фокусирана върху най-важната част от това да бъдеш креативен талант - вашите произведения и начинът по който се представят, споделят и коментират в публичното интернет пространство.

След няколкомесечно разработване най-накрая стигнахме до момента в който мога да обявя и ви представя бета версията на новия портал.

През този бета период ще ви помоля да тествате портала, както и да дадете мнения и препоръки около функционалността на сайта, дизайна, бъгове и други според които ще донастроим всички детайли, така че платформата да работи напълно изрядно. За тази цел ще има специално отворена глава във форума на новия портал: „3DBG Network - Bug reports, Notes, Suggestions and Comments", където ще може да обсъждаме всички въпроси, засягащи новия портал. Също така може да започнете да добавяте новини, изображения, уроци, работни оферти и т.н.

Препоръчваме порталът да бъде разглеждан с FireFox, Google Chrome, Safari или Opera браузъри през бета периода. Под Internet Explorer има малки проблеми, които скоро ще бъдат отстранени.Характеристики на 3DBG Network

- Една от най-важните черти на 3DBG Network е интегрирането на всички юзери, теми, мнения от стария 3dbg форум в новия портал, преобразувайки базата данни, така че безпроблемно стар юзер от форума директно да може да влезе в новия портал без да трябва да се регистрира наново, като запази всичките си предишни характеристики и ползва старите си данни за вход;
- Напълно безплатен;
- Неограничено дисково пространство за качване на информация, изображения, видео файлове, уроци и т.н.
- 3DBG Network предлага при регистрация 2 типа акаунти: потребителски и фирмени (напълно безплатни).
- Интуитивна навигация и лесни за ползване филри и функции;
- Интегрирана международно призната система за защита и задаване на авторски права върху произведения (Creative Commons) . Специфични лицензи и права могат да бъдат задавани при качване на съдържание относно начини на споделяне, позволяване за използване на творби с тървовска цел и други;
- Минимално присъствие на банери;
- Изцяло на английски и български език, позволяващ творбите на всички потребители да бъдат показвани, разглеждани и оценявани на световно ниво. ( На места може да има неща, които не са изписани правилно или преведени - ако откриете такива, моля уведомете ни!). Сайтът е разработен по начин, който ще позволи лесно добавянето и на други езици за в бъдеще;
- Съвременни вградени функции за споделяне на произведения, проекти, портфолия, уроци, новини и пр. с всички известни социални портали и сайтове като facebook, twitter, google, digit и други.
- Уникална профил част с която потребителите ще могат да показват портфолиото си, споделят творбите си, да градят рейтинг, да търсят работа, да добавят харесвани произведения на други в „Любими", да следят статистики на посещаемост и много други;
- Удобна и лесна система за публикуване на рабoтни оферти;
- Автоматизиран начин за намиране на таланти търсещи работа, от страна на работодатели;
- Всички файлове, картинки, флаш, видеа, *туториали ще могат да бъдат директно качвани в портала ни, както и линквани от други сайтове според желанието на потребителите;
- Универсална за целия сайт, интуитивна и лесна за използване система за филтриране и сортиране на картинки, проекти, видеа, уроци, работни оферти, новини и пр.;
- Търсачка - удобна за лесно търсене на профили, творби, проекти, уроци, новини, работни оферти и други.Основни страници и функции на 3DBG Network

- Начална страница - разделена на 2 основни части:

* Shortcut Boxes (отгоре) - поле, съдържащо връзки към последни теми от форума, последни работни оферти, най-нови уроци, най-добри творби в галерия, победител в последния конкурс (най-голямата картинка по средата). Това поле се намира над Блога и може да бъде скрито или показано с бутона HIDE/SHOW oтляво, така че Блогът да се разтяга по цялата страница за по-удобно преглеждане.

* Блог (включващ Новини, Ревюта, Рецензии и други основни подглави) - характеризиращ подробен едитор за картинки и текст, който позволява безлимитно качване на информация - текст, картинки, видеофайлове с опция за сортиране на неща на английски и български език.

- Форум - обновен до последната версия на phpBB скрипта и интегриран с останалата част на портала по отношение на функции и дизайн.

- Галерия - съставена на принципа на 4 основни категории:

* Картинки - опция, позволяваща качване на единични произведения (JPG, PNG, GIF, както и Flash SWF файлове)
* Проекти - позволява да се качат до 16 картинки в един проект, което прави тази опция удобна за представяне на цялостни проекти с различни части, описания и изгледи (групиране на картинки)
* Видео файлове - опция, която позволява добавяне на видео файлове в галерия. Удобно за показване на малки филмчета, demo reels и линкване на неща от Youtube, Vimeo, TED и други видео сайтове, които предлагат „embedded code" опция.
* Конкурси модул - част в галерия от където може да се организират и добавят нови конкурси по лесен за ползване начин, както и да се преглеждат и сортират предишни.

Изображения качени в галерия препоръчваме да са 700 пиксела в ширина на колкото желаете височина. Ако са по-голями от 700 пиксела, ще бъдат автоматично намалени до толкова. Всички оригинални размери по-голями от 700 пиксела ширина се запазват и могат да бъдат видяни чрез "Покажи оригиналния размер" опцията при разглеждане в галерия.
При качване на съдържание ще имате и опцията да забраните коментаране върху съответното изображение, проект, видео и т.н.


- Профили / Портфолия - Място където потребителите ще могат да качват резюмето си, да напишат подробна информация за себе си, да покажат всички свои творби накуп в приятен, лесен и подреден за ползване вид. Потребителите ще имат опцията да изключат по всяко време видимостта на творбите си и на личната си информация, да забранят коментари върху проектите си, както и да деактивират изцяло своя профил.

За да направите профилът си видим в "ПРОФИЛИ" секцията трябва да добавите поне един файл в Галерия - Изображение, Проект или Видео!

- Работа - Както става ясно от самото име, това е страница, където ще се публикуват работни оферти, с разширени функции за сортиране на обяви и деактивиране, когато вече обявата не е активна и др. Потребителите ще могат да се свързват с работодателите директно чрез портала.

- Училище - Това е по-точно секция „Уроци". Тук потребителите ще могат да добавят, разглеждат, оценяват, споделят и коментират всякакъв вид уроци /упътвания/ и трикове във вид на текст, видео, флаш, и други. Начините по които ще може да се добави един урок са следните:

* Чрез едитора на 3dbg, с който може да се добавя, редактира и подрежда текст, картинки и видео, както и да се създават отделни страници за даден урок, ако е необходимо
* Чрез добавяне на връзка към урок от друг сайт или вмъкване на видео с „embedded code"
* Чрез качване на видео урок директно на 3dbg сървъра.

- Още... - Това е страница за допълнителни ресурси, която работи на принципа на „wiki", където потребители, които имат определени права, ще могат да добавят съдържание. За начало подглавите на тази страница ще са следните: Links, Companies / Studios, Software, Books, Hardware / Workstations, Education / Schools, Models, Textures, Other.3DBG Network в социалните мрежи

С началото на новия 3dbg портал стартират и пряко вързани към портала - facebook, twitter и linkedin - страници. Ако имате акаунт в някой от тях, заповядайте да се присъедините към съответните ни 3dbg Network страници. Връзки към тях ще намерите във фуутера (долната част) на портала или от тук:

Facebook
Twitter
LinkedIN3DBG Network достъп

Тъй като интегрираме базата данни от стария форум, би трябвало безпроблемно да може да влезете с данните ви за вход оттам.
Aко не успеете да влезете с предишните си данни, пробвайте да ресетнете паролата си от логин страницата и ще получите нова временна на електронната си поща. Временната си парола може да промените веднага след като влезете в портала.

След влизане в новия портал моля отидете в "Настроикй > Редактиране на Профил" и прегледайте всички данни и полета в, които може да промените или добавите информация за вас. Информацията, която сте въвеждали за вас в стария 3dbg форум е интегрирана в новия 3dbg Network портал!

*За да направите профилът си видим в "ПРОФИЛИ" секцията трябва да добавите поне един файл в Галерия - Изображение, Проект или Видео.
*Поради технически причини свързани с обновяването на портала отварянето на http://www.3dbg.com ще препраща към http://www.3dnk.com, където временно ще се намира сайта(до 5-6 дни)!


Ако сте нов потребител на 3dbg, моля използвайте регистрационната форма на портала за да си направите акаунт!


Благодарим и приятно използване на портала!
3DBG Network.


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed May 12, 2010 12:40 am 
Offline
модератор
User avatar

Joined: Jul 09, 2003
Posts: 2581
Location: Sofia
На мен ми харесва! =D>
Под Опера не виждам проблеми.

_________________
Пред винкела всички са равни !

18 години GameDev - 18 години цирк !


http://www.youtube.com/user/demiurg3D/videos


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 14, 2010 4:39 pm 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Oct 30, 2006
Posts: 1211
Location: Muenchen
еба го кво стаа неска бе :lol: супер! :]]]]]

_________________
update! www.evgeni3d.com


Top
  Profile E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 15, 2010 8:08 pm 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Mar 02, 2005
Posts: 1413
Location: Лондон
Урааа! Браво! :)


Top
  Profile E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun May 16, 2010 11:26 am 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Jul 08, 2003
Posts: 358
Много добре! Браво за инициативата и мерака!

_________________
if triangles had a god, He would have three sides


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun May 16, 2010 1:48 pm 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Aug 01, 2005
Posts: 628
Location: Munich
Евала!!! Супер е!

_________________
Express your imagination - let it MAX!


Top
  Profile E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu May 27, 2010 7:10 am 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Apr 21, 2005
Posts: 1356
Location: СЗ-Сф
ешшаееее :lol: чак сега видох

_________________
брадато българче. с пушка. автоматична.


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: 3DBG Network - Beta Launch !!!
PostPosted: Fri Jun 04, 2010 7:07 pm 
Offline
модератор
User avatar

Joined: Jul 13, 2007
Posts: 22
Location: Sofia
Супер, от кога го чакам. :P

_________________
-=|=-


Top
  Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: 3DBG Network - Beta Launch !!!
PostPosted: Fri Jun 04, 2010 8:31 pm 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Jul 05, 2005
Posts: 596
ай ем со ексайтинг :shock: :mrgreen:
отлична работа =D>
освен на интерфейса се радвам, че потдържа видео!

_________________
go, go, go. rock'n'roll.


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: 3DBG Network - Beta Launch !!!
PostPosted: Fri Jun 04, 2010 8:53 pm 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Aug 09, 2006
Posts: 391
Eeeee......Аферим!
На хаирлия да е!!
Ха наздрве!!!

_________________
more Bushmills! Hoozaaaa!!!!


Last edited by Brute_Force on Fri Jun 04, 2010 8:58 pm, edited 1 time in total.

Top
  Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: 3DBG Network - Beta Launch !!!
PostPosted: Fri Jun 04, 2010 8:56 pm 
Offline
потребител
User avatar

Joined: Oct 27, 2009
Posts: 260
Евала :prayer:

_________________
What is the pain?


Top
  Profile  
 
 Post subject: Re: 3DBG Network - Beta Launch !!!
PostPosted: Fri Jun 04, 2010 8:59 pm 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Aug 15, 2004
Posts: 1805
Location: София
Само на мен ли не ми харесва?

Помислете малко поне по цветовата схема, ако оранжевото ви е основния цвят, се придържайте към него, само на главната страница има синьо, оранжево и зелено. Менюто го сменете цялото направо. Оправете и шрифтовете.

Абе се едно набързо за 2 дни сте го направили.

Кефи ме бутона на главната страница за хидвъне на прозореца. Няма да е лошо и за долната част да се сложи подобно нещо.

_________________
Director Visual Method Bulgaria | http://www.visual-method.com
dimitar@visual-method.com


Top
  Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: 3DBG Network - Beta Launch !!!
PostPosted: Fri Jun 04, 2010 9:44 pm 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Aug 08, 2003
Posts: 700
Location: гр.Бургас
Браво!!!
страхотно! Поклон пред работата която сте свършили

_________________
Image ImageImageImageImage


Top
  Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: 3DBG Network - Beta Launch !!!
PostPosted: Sat Jun 05, 2010 11:19 am 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Jan 20, 2005
Posts: 235
Location: Горна Оряховица
Наистина страхотна работа !!! Браво !!!

_________________
"Който побеждава другите е силен, победилият себе си е могъщ" - Лао Дзъ


Top
  Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: 3DBG Network - Beta Launch !!!
PostPosted: Sat Jun 05, 2010 2:37 pm 
Offline
потребител
User avatar

Joined: Jul 23, 2006
Posts: 243
Location: София
Здравейте, наистина новия вижън е хубав. Това което винаги ми е харесвало на 3Dbg е, тъмния фон на който представените проекти контрастират, и се виждат без да тормозят очите. Това отново е запазено, за което искам да благодаря сърдечно.
Нещото което не ми харесва, и което за в бъдеще би създавало проблеми, е ограниченото място. Не знам каква е причината /не разбирам/ но повечето хора днес ползват широкоекранни монитори, и тези огромни черни пространства отстрани са излишни мисля 8)

Това което искам да пожелая на форума е :
* повече стойностни проекти
* повече "качествени" потребители
* по-голяма чистота в отношенията между потребителите, и в изказа въобще

Успех, само напред и нагоре =D>


Top
  Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
2002 - 2010 3DBG Network - All Rights Reserved!