All times are UTC + 2 hoursPost new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Участвай в редизайна на логото на Actualno.com
PostPosted: Tue Mar 08, 2011 11:23 am 
Offline
потребител
User avatar

Joined: Mar 08, 2011
Posts: 3
Здравейте, приятели,
след 8 години активно интернет новинарство израстнахме и имаме нужда от нова и адекватна визия. Обръщаме към вас, защото вярваме искрено, че вие можете да ни помогнете да изградим нашия нов имидж.

Кой може да участва? – художници, графични дизайнери, аниматори, автори на свободна практика и въобще всички, които работят в сферата на дизайна, рекламата и дигиталното изкуство. Всеки участник има възможност да изпрати до 3 различни предложения за лого.

Как и кой ще оценява? – всички публикувани проекти ще бъдат оценявани на база добро доразвиване и съчетание на съществуващата цветова гама на сайта и креативност. Проектите ще бъдат оценявани от потребители, чрез Like бутон, но финалната дума ще има тричленното ни жури.

Успех на всички в конкурса!


ЕТАПИ:

От 1 до 31 март ще се провете етап 1.
Вашата задача: направете лого, което да съдържа “actualno.com”, което да е лесно за запомняне, уникално и съвременно. Основното изискване е логото да надгражда и доразвива съществуващото, и да се асоциира с актуални новини в интернет, бързина и надеждна информация. Размерът и видът на логото трябва да са лесни за разчитане и съобразени със стандартите за интернет и мобилна среда. Да бъде различимо при всякакви видове употреба (значка, уебсайт, тениска, плакат, билборд).
Готовата ви идея трябва да бъде представена чрез:
- цветен вариант
- черно – бял вариант
в 2 отделни файла. Размер на снимките 480х360 пиксела и формат JPG. Всеки участник може да изпрати до 3 броя различни проекти. Готовите проекти е необходимо да се качват на специалната платформа - http://www.actualno.com/logo.
От 1 до 5 април журито ще селектира избраните проекти. Тези участници, които продължават към етап 2, ще бъдат известени по е-мейл

От 6 до 30 април ще се проведе етап 2.
Вашата задача: избраните участници е необходимо да направят проекти с разполагане на новото им лого върху:
1. настоящия сайт actualno.com,
2. примерна рекламна брошура (размер А6),
3. примерен плакат (размер А3),
4. пощенски плик (размер 220 х 110 мм),
5. фирмена бланка (А4),
6. визитна картичка (85 х 54 мм).
в шест отделни файла. Размер на снимките 480х360 пиксела и формат JPG. Готовите проекти е необходимо да се качват на специалната платформа - http://www.actualno.com/logo

От 1 до 11 май ще се проведе етап 3.
От 1 до 10 май журито ще избере победител за първо, второ и трето място. На 11 май имената на победителите ще бъдат поместени на началната страница на конкурса, а те ще бъдат известени по е-мейл.

Авторски права:
• Всички участници в конкурса по свое желание могат да подпишат споразумение, че фирмата организатор на конкурса при никакви условия няма да ползва идеите им, както и да не ги предоставя на трети страни.
• Победителят ще подпише декларация, че предоставя безсрочно и безвъзмездно всички права върху разработката на логото за Actualno.com, единствено срещу обявеното възнаграждение.

Награди:
Actualno.com стартира конкурс за редизайн на своето лого. Включи се в конкурсната програма, премини през 3 етапа и имаш шанс да спечелиш някоя от тези атрактивни награди:
Първо място: 2 самолетни билета и 2000 лв.
Второ място: пътуване за двама до Европа.
Трето място: билети за Концерт.

За да участвате в конкурса е необходима регистрация на сайта.

Успех на всички в конкурса!


Top
  Profile E-mail  
 
 Post subject: Силна надпревара за ново лого на Actualno.com
PostPosted: Wed Mar 16, 2011 11:36 am 
Offline
потребител
User avatar

Joined: Mar 08, 2011
Posts: 3
С радост ви съобщаваме, че надпреварата върви с пълна пара и днес сме свидетели на над 100 предложения! Всеки ден се качват много нови предложения, които са наистина идейни и различни. Ако ви е интересно можете да ги разгледате тук - http://www.actualno.com/logo.

До края на първия етап от конкурса остават само две седмици. Не губете време да участвате, защото точно до 31 март имате възможност да се включите в конкурса, за който сме предвидили страхотни награди. Трите най-добри предложения ще получат възнаграждение за своите творческо мислене и талант.

Всички художници, графични дизайнери, аниматори, автори на свободна практика и въобще всички, които работят в сферата на дизайна, рекламата и дигиталното изкуство са поканени да участват в конкурса. Научете повече за конкурса и наградния фонд тук - http://www.actualno.com/logo.

Пожелаваме успех на всички участници!


Top
  Profile E-mail  
 
 Post subject: Победител за ново лого на Actualno.com!
PostPosted: Wed May 18, 2011 10:32 am 
Offline
потребител
User avatar

Joined: Mar 08, 2011
Posts: 3
След 2 месеца усилена надпревара и над хиляда проекта качени в специалната платформа за конкурса на Actualno.com за ново лого, вече може да обявим, че има победител!

В първия етап на конкурса основната задача на журито бе да открие онези проекти, при които има потенциал за развитие. Предпочете се допускане на повече хора до втори етап именно, за да се даде възможност на участниците да развият идеите си. В този смисъл не са били ограничени до проекта, който представиха в началото.

Във втория етап на конкурса журито се съобрази основно с това, че търси именно лого, а не дизайн на отделните рекламни материали. Отново се търсеше онзи проект, който да даде перспектива за развитие в бъдеще.
И така след часове наред обсъждане, спорене, претегляне и обмисляне имената на победителите са ясни:

3-та награда
Проектът на Ивайло Недков единодушно бе избран от членовете на журито за финалист, тъй като е професионално издържан и много актуален като графика спрямо конкуренцията. Ивайло Недков ще получи 2 билета по избор от големите концерти за тази година.

2-ра награда
Проектът на Мария Манярова бе силно дискутиран от журито, но се пребори за второто място тъй като притежава много силно присъствие като графика и не малък потенциал за развитие, като идея. Мария Манярова печели 2 двупосочни самолетни билета до Европа.

1-ва награда
Проектът на Йонко Пътев спечели конкурса благодарение на това, че се отличи от болшинството проекти както като тълкуване на формата, така и като послание на графиката. Йонко Пътев печели 2 двупосочни самолетни билета за Европа и 2000 лв.

Победителят притежава интересен, запомящ се и силен като послание символ. Триизмерността на формата придава особеност, която отличава проекта от останалите. Типографиката на надписа е съвременна и персонална. Общата композиция е интересна и необичайна. Всички тези качества са онова, което сме искали да предадем като внушение към аудиторията на Actualno.com.

В природата на всяко състезание е да има малцина печеливши и множество губещи. Нека останалите участници не се обезсърчават от резултата и да не ни съдят прибързано.

Успех на всички и благодарим за участието!

http://www.actualno.com/logo


Top
  Profile E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
2002 - 2010 3DBG Network - All Rights Reserved!