All times are UTC + 2 hours



Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: turn edge???
PostPosted: Mon Dec 04, 2006 12:42 pm 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Feb 13, 2004
Posts: 373
Location: Plovdiv
Абе нещо се зарибих по XSI, много добра програма. :D
Нещо не мoга да намеря еквивалент на turn edge в editable mesh в Max.
Мисля, че прочетох целия хелп по въпроса, ама такова нещо не видях.
Някой дали ще може да ми помогне или да ми каже направо, че няма такава команда?

10х предварително.


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Dec 04, 2006 12:46 pm 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Feb 26, 2004
Posts: 2659
ъммм, какво е това търн едже ? нещо не си го спомням от макса ? :roll:


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Dec 04, 2006 4:36 pm 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Feb 13, 2004
Posts: 373
Location: Plovdiv
ми примерно: Image


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Dec 04, 2006 6:11 pm 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Feb 26, 2004
Posts: 2659
така да си връткаш еджа няма (поне аз не знам :roll: )
а и чесно казано точно в ХСИ от това не виждам особен смисъл :)
със същия брои клилове ще си напраиш еджа както си го искаш с КЪТ тула... :)
но такова нещо в ХСИ не знам да има.!


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Dec 04, 2006 8:38 pm 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Feb 13, 2004
Posts: 373
Location: Plovdiv
10x


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Dec 05, 2006 12:33 pm 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Sep 01, 2004
Posts: 264
Location: Sofia
takova neshto nqma no mislq che imashe script samo che ne se seshtam kak se kazvashe sorryy...no pimeto e prav za tova che tova ne ti e tolkova neobhodimo v XSI.


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Dec 05, 2006 6:26 pm 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Nov 04, 2005
Posts: 216
Location: София
Наистина няма.

Като бърз клавиш мога да ти препоръчам ";" което ще разкара ръба.
После "\" за да туриш ръб където искаш.

Самият аз смятам че turn edge, във вида в който го представяш ти, би било добре да има, но си мисля че в МАХ тази команда върти само невидимият ръб вътре в quad-a(два слепени триъгълника), а не по начина по който ти искаш.

палци горе
МиахилНайденов

_________________
Image

Extended Refract Shader бетатес инфо:
http://www.hl2world.com/bbs/viewtopic.php?t=46640
Extended Phong Shader инфо:
http://www.hl2world.com/bbs/viewtopic.php?t=46068


Top
  Profile E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Dec 05, 2006 6:51 pm 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Feb 26, 2004
Posts: 2659
ами какъв точно е смисъла от такъв търн едж ?
щото както и да го гледам никво време не спестява?!
нито улеснява.
ако искаш да правиш нов едж по този начин, то след това пак трябва да cut-ваш нови еджове за да си оправиш мрежата :roll:
де да знам, наистина не виждам смисъл от такъв тулл
може би някои които намира практически приложение, океи.
но абсолютно същото време и кликания с мишка ще отнеме да селектираш еджа, да го делнеш, и след това с шоркъта да направиш нов едж и така... :roll:

забелязвам, че за макс има адски много такива плъгини с такива тулове. кви ли не ги измислят.
ама все пак какво е един прясно инсталиран макс ?! правят се поради липса на такива в макса :) докато ХСИ е много оптимизиран workflow-a


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Dec 05, 2006 9:31 pm 
Offline
модератор
User avatar

Joined: Jul 09, 2003
Posts: 2580
Location: Sofia
garfield wrote:
... но си мисля че в МАХ тази команда върти само невидимият ръб вътре в quad-a(два слепени триъгълника), а не по начина по който ти искаш.


Именно ! А има смисъл за прецизно "тунинговане" на гейм модели - все още видеокартите разбират САМО от триъгълници. Аз лично не го ползвам, а си Cut-вам ръб, за да е видим.

_________________
Пред винкела всички са равни !

15 години GameDev - 15 години цирк !


http://www.youtube.com/user/demiurg3D/videos


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Dec 06, 2006 11:25 am 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Feb 13, 2004
Posts: 373
Location: Plovdiv
въпроса ми беше принципен, в смъсъл че сравнявах с познатите ми софтуери.

А иначе на мен лично тази функция ми е много удобна когато искам да променя посоката на няколко лупа и не съм сигурен точно колко и кои еджове трябва да се обърнат.


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Apr 06, 2007 12:38 am 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Mar 07, 2004
Posts: 4253
Location: В панера
http://www.xsibase.com/scripts/modeling.php?detail=288
http://www.3dbuzz.com/vbforum/showthread.php?t=146763

Нещо тоя първия скрипт аз не можах да го подкарам, ако някой има успех :( моля да обясни като на идиот, щото кво ли не пробвах...

_________________
Image


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 07, 2007 6:56 pm 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Jun 16, 2004
Posts: 1667
Location: Пловдив
demiurg wrote:
garfield wrote:
... но си мисля че в МАХ тази команда върти само невидимият ръб вътре в quad-a(два слепени триъгълника), а не по начина по който ти искаш.


Именно ! А има смисъл за прецизно "тунинговане" на гейм модели - все още видеокартите разбират САМО от триъгълници. Аз лично не го ползвам, а си Cut-вам ръб, за да е видим.




Аз пък зная, че още Tomb Raider 2 за дъртичкия PlayStation използваше квадратни лица, освен триъгълни такива. А и доста игри за SEGA Dreamcast използват същата технология.

_________________
http://www.3dbg.com/phpBB2/viewtopic.ph ... 8&start=15
PM me if you want to see the original posts at "Пежо концепт." topic :)
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=731817
ПРИМКА на английски език е loop :P


Top
  Profile E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 08, 2007 6:24 pm 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Feb 13, 2004
Posts: 373
Location: Plovdiv
Otark wrote:
http://www.xsibase.com/scripts/modeling.php?detail=288
http://www.3dbuzz.com/vbforum/showthread.php?t=146763

Нещо тоя първия скрипт аз не можах да го подкарам, ако някой има успех :( моля да обясни като на идиот, щото кво ли не пробвах...


значи влизаш в сайта(линка който си написал) с десния бутон на мишката кликваш върху Spin Quad даваш save target as... или там квот ти излиза от браузера и записваш някъде. това което ще ти се запише е SpinQuad.xsiaddon. Този файл през експлорера го суркаш в прозореца на КСИ и готово.


Top
  Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
2002 - 2010 3DBG Network - All Rights Reserved!