All times are UTC + 2 hours



Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: XSI Render
PostPosted: Fri Dec 12, 2008 1:41 am 
Offline
потребител
User avatar

Joined: Oct 27, 2008
Posts: 1826
Location: UK,Kent
Вижте на какво попаднах докато скитах по чуждоезичните форуми :)
Quote:
so i think there is 2 options. use 64 bit os (64 bit tech supports billions times of ram i have now.. but i think vista supports only 128 gigs of ram and linux 64gigs of ram for now) buy gigs of ram and lots of cores.. 100ghz processors ..
or
switch to another program.. ill probbaly switch to xsi..
i dont know 3ds max.. i like maya. i like its design. i like how it looks.. i dont like xsi and 3d max .. they are grey. maya looks like shiny kid but the other programs look like 200 years old grandma..

but maya cant render large scenes. ):

sorry if it offends anyone

Историята преди това,е че тоя ползвал някаква тежка сцена в Майа (10,000,00) и програмата не искала да я рендва.И решил да пробва XSI и...виждате.Е верно ли е,че XSI (нали уж в новата верси оптимизирана много от към рендване) ще го прави по-бързо без да си отнема от красотата?

_________________
ANGLOPHILE


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 12, 2008 2:23 am 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Feb 10, 2004
Posts: 1205
10.000.000 полигона са смешка. Хората с милиарди работят вече.


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 12, 2008 9:17 am 
Offline
потребител
User avatar

Joined: Oct 27, 2008
Posts: 1826
Location: UK,Kent
bio wrote:
10.000.000 полигона са смешка. Хората с милиарди работят вече.

Ми тоя това писал,знам ли аз?

_________________
ANGLOPHILE


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 12, 2008 10:37 am 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Jun 12, 2005
Posts: 1622
Location: 02
преди три дена само за теста пробвах с около 7 милиона полигона (Maya 2009 x64) - единия път с инстанси + FG - рама закова на около 500MB на Q9300, без инстанси + FG - рамта замина на 1.5 GB - незнам, но като чета малоумния коментар за кое, колко е лъскаво, 128GB :shock: RAM и т.н., незнам изобщо за какво му се връзваш на тоя кретен. Друг е въпроса, че ако не знаеш как да си оптимизираш сцената може и 1 000 000 да не успееш да изрендваш :D

_________________
..aut inveniam viam aut faciam..


Top
  Profile E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 12, 2008 1:15 pm 
Offline
потребител
User avatar

Joined: Oct 27, 2008
Posts: 1826
Location: UK,Kent
azrael wrote:
преди три дена само за теста пробвах с около 7 милиона полигона (Maya 2009 x64) - единия път с инстанси + FG - рама закова на около 500MB на Q9300, без инстанси + FG - рамта замина на 1.5 GB - незнам, но като чета малоумния коментар за кое, колко е лъскаво, 128GB :shock: RAM и т.н., незнам изобщо за какво му се връзваш на тоя кретен. Друг е въпроса, че ако не знаеш как да си оптимизираш сцената може и 1 000 000 да не успееш да изрендваш :D

Ми точно това е,че съм още нопитен,но да се надяваме,че ще започна да се оправям полека-лека :)

_________________
ANGLOPHILE


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 12, 2008 1:42 pm 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Feb 26, 2004
Posts: 2659
Ама коментара на тоя верно е малоумен...

Последно доколкото си спомням и Мая беше сивичка :roll: Да не са и спретнали от Аутодеск дизайн като на Bryce или Vue :lol:

ХСи найстина е много оптимизиран софт и смуче максимално добре хардуеъра :)
Не се съмнявам, че и при Мая е така..... вече за Макса :lol: друга приказка :twisted:


Top
  Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
2002 - 2010 3DBG Network - All Rights Reserved!