All times are UTC + 2 hours



Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Малък проблем:(
PostPosted: Wed Aug 13, 2008 3:21 pm 
Offline
потребител
User avatar

Joined: Dec 29, 2004
Posts: 134
Location: Sofia
Здравейте,започнах да моделирам един самолет..като set-вам 3-те grid-a,под формата на полукуб,и пробвам да им сложа текстури,които ще са фронт,сайд и топ изгледите на самолета,ми изписва "some input objects are invalid for creating a texute"..някакви идеи,защо не мога да сложа текстури?И още един въпрос - трябва ли и 3-те картинки за фронт,сайд и топ изглед да са с еднаква резолюция?Мерси много предварително :)

_________________
"Any idiot that wants to make a couple of thousand drawings for a hundred feet of film is welcome to join the club" Winsor McCay


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Aug 13, 2008 8:39 pm 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Feb 26, 2004
Posts: 2659
hm, такъв проблем не съм срещал досега!
чесно казано не знам от какво може да е, но би било хубаво да опишеш подробно какво точно правиш ?
по какъв начин слагаш текстура на обект - plane ?


иначе, бих ти предложил да си сложиш въпросните референции от rotoscope!
много по лесно и приятно се работи така, отколкото с 3 плейна! ;)


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Aug 13, 2008 11:44 pm 
Offline
потребител
User avatar

Joined: Dec 29, 2004
Posts: 134
Location: Sofia
От polygon mesh създаваш grid,който дупликейтваш 2 пъти,после ги снап-ваш така че да образуват полукуб,и реално това са ти височината,дължината и ширината на самолета..после им слагаш constant material и зареждаш на всеки grid текстура от image,съответно това са blueprints на самолета отгоре,отстрани и отпред..после им слагаш по един texture projection да ги ориентираш в правилната посока и това е...ама при мен не е това:)не става,не мога да ги заредя:)
По този начин е някакси по-акуратно,но знам,че става и с ротоскоп..Но с ротоскоп не трябва ли да са еднаква резолюция картинките?

_________________
"Any idiot that wants to make a couple of thousand drawings for a hundred feet of film is welcome to join the club" Winsor McCay


Top
  Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Aug 14, 2008 11:50 am 
Offline
потребител.
User avatar

Joined: Feb 26, 2004
Posts: 2659
ми то по-принцип картинките трябва да са ти с една резолюция.
всичките изгледи трябва да си пасват перфектно ... или почти.

ротоскоп е същото като тия плейнс.
ако са ти различни по големина картинките и има разминаване, тогава ще трябва да разтегляш plane-овете за да се напаснат и да бачкаш както трябва!

значи аз си слагам текстура с констант материал и всичко при мен бачка!
нямам идея от какво ти е проблема, до сега не съм се сблъсквал с такова нещо :?
пробвай да питаш в XSibase.com или cgtalk...

:( сори, че н е мога да помогна!
ако намериш решение, напиши го тук че ако някой попадне на този проблем да намери решението ;)


едит: абе преди години имах един проблем със Софтимаж и това, че не ми запаметяваше настройките които променят от преференсис.
решението беше да преименувам текущата папка с настройките и при следващото стартиране, ХСИ си прави нова папка с default настройки!
значи папката се намира в C: users - това е за ХР.
а за виста е пак в C:users/твоето име/softimage

пробвай просто да я преименуваш, не я ТРИИ!!!


Top
  Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
2002 - 2010 3DBG Network - All Rights Reserved!